Hanna Sarkkinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Tuulivoima

Ministerivastuulaki, korruptio ja energiapolitiikka

Normaalisti ministerien toimien lainmukaisuutta valvotaan ministerivastuulailla ja ylin valvoja on eduskunnan oikeuskansleri. Lisäksi eduskuntatyöskentelyn perustuslain mukaisuutta valvoo eduskunnan puhemies. - Tuulivoima on eri asia, sitä ei valvo mikään eikä kukaan, tuulee jos ei ole pläkä keli.

Äänetön tappaja, - infraääni

"Valiokunta painottaa, että terveysvaikutukset ja terveyden edistäminen tulee ottaa huomioon kaikessa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa, mikä velvoittaa kaikkia hallinnonaloja. Tarvitaan myös monialaisia ohjauskeinoja sekä luotettavaa ja ajantasaista tietoa alueen väestön terveydestä ja terveyteen vaikuttavista tekijöistä."

Vapise tuulikoijari

Meidän kaikkien hyvien/järkevien/tolkun-ihmisten hyljeksimät Persut ovat tehneet kannatettavan ´aloitteen´:

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005993294.html

"Perussuomalaiset leikkaisivat vaalikauden aikana kaksi miljardia VM:n virkamiesehdotuksen tavoin – kohteina tuulivoima ja.."

Eli yhtenä leikkauskohteena on tuuleen heitetyt miljardit . 

Täällä viimeksi ehdotin samaa :  

http://tiinaelovaara1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269171-mina-olen-syylline...

Ulkomailla tuulivoimalat ovat kauniita ja terveellisiä

Suomalaiset ovat tietyissä asioissa jotenkin omituista kansaa. Yksi näistä asioista on suhtautuminen tuulivoimaan, ja nimen omaan matkailumielessä. Täällä voimaloita vastustetaan pitkälti sillä perusteella, että niiden mastot ja siivet näkyvät maisemassa. En muista kenenkään vastustaneen esimerkiksi puhelinlinjojen rakentamista, vaikka eivät ne lukuisine johtimineen ja porsliinieristeineen mitään kauniita olleet. Niitä kuitenkin suorastaan vaadittiin.

Pakkanen paukkuu, tuulivoimalat jäässä

Uskooko vielä joku että tuulivoimatuotanto olisi rehellistä ja valtion tuki toimintaan kannattavaa? - Mittaustietoa ei saada, sähkönkulutustieto pidetään salassa. Energiavirasto maksaa syöttötariffia esitettyjen tuotantolukujen perusteella. 

 

Tuurivoima on hauskaa pelleilyä vakavalla ja yhteiskunnan rahaa kuluttavassa hommassa; - mitä tästäkin "reaaliaikaisesta" datasta on hyötyä, pidetään vaan väkisin kulissia ylhäällä vaikka jokainen näkee toiminnan mädännäisyyden:

 

Tuulivoimasta ei ole mihinkään

Nyt kun elämme taas vuoden kylmintä aikaa, niin on hyvä vähän tarkastella kuinka hyödyllinen tuulivoima onkaan.

Ohessa kuva, josta näkyy tuulivoiman tuotanto (siniset pylväät) ja vuorokauden minimilämpötilat tammikuussa 2019. Tuulivoiman tuotantotieto on Fingridin datasta otettu 3 minuutin reaaliaikateho laskettuna vuorokaudelle keskimäärin. Lämpötilatiedoksi otin kuvaan mukaan vuorokauden alimmat lämpötilat Jyväskylässä ja Rovaniemellä. Kuva ei ole kovin selkeä, mutta kyllä siitä näkyy asiat, jotka ovat aika yleisessä tiedossa muutenkin:

Kotimaisen energian tielle

"Silloin soitti Dallape" - muistelma vuodelta 1980, miten uusiutuvasta energiasta ajateltiin öljykriisien jälkeen

 

Vesivoima, tuuli ja kasvit ovat uudistuvia energiavarojamme

Vesivoima, tuuli ja kasvit ovat kotoisia energiavarojamme. Ne kaikki saavat alkunsa auringon lämmöstä ja valosta. Niin kauan kuin aurinko paistaa (ainakin 50’000 vuotta), joet eivät lakkaa virtaamasta, tuuli puhaltamasta eivätkä kasvit kasvamasta. Puhumme uudistuvista energiavaroista.

Teknologianeutraali energiatuki on pelkästään tuulivoimatukea

Energiavirasto sai joulukuun aikana 26 tarjousta uusiutuvan energian teknologianeutraaliin tarjouskilpailuun. Kaikki tarjoukset ovat tuulivoimaa.

Tuulivoimalat ja italialainen lakko

Eilen tuulisähkön tuotanto oli noin puolet nimellistehostaan, sen vaikutusta sähkön hinnan pudotukseen mainostettiin heti aamusta alkaen Ylen kanavilla, nyt ei tuule ja on hiukan pakkastakin eikä tuulisähkön tuotannosta puhuta enää mitään kun myllyt kuluttaa sähköä konehuoneen lämmitykseen. Tuulisähköstä ei ole kuin haittaa, eilen tuulisähkö syrjäytti muuta tuotantoa verkosta takuuhinta järjestelmän takia, rahaa paloi valtion tukena 1 237 794 €, tänään tuulivoimalat kuluttavat sähköä.

Energiaa ilmasta, tuulesta ja vedestä

Metaani on mainio polttoaine energiajärjestelmissä: sitä voidaan varastoida, siitä voidaan tuottaa sähköä ja lämpöä ja sen savukaasut ovat myrkyttömiä. Maakaasu, biokaasu ja synteettinen kaasu ovat kaikki lähes kokonaan metaania. Nämä kaasut ovat polttoaineina samanarvoisia ja niitä voidaan hyödyntää samoissa voimaloissa.

Valtaosa Suomessa nykyään käytettävästä metaanista on fossiilista maakaasua, joka ostetaan ulkomailta (Venäjä). Biokaasua voidaan tuottaa mm. mädättämällä biojätteitä ja jätevesilietteitä, mutta sen saatavuus on rajallinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä