*

Hanna Sarkkinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Presidentin valtaoikeudet

Presidentille lisää valtaa

Eduskuntavaalit 2015: 52% ehdokkaista halusi lisätä presidentin valtaa. Vaalikonetta käyttäneet äänestäjistä 46% kaipasi lisää valtaa presidentille. Vaalikone.

Sauli Niinistön on vastattava sanoistaan ja teoistaan

Keskiviikko- ja torstai-iltojen television vaalikeskustelut avasivat varsinaisen vaalitaistelun. Omalta osaltani se jatkui jo perjantaina ja lauantaina käynnistyneillä puhetilaisuuksilla Varsinais-Suomessa, Satakunnassa ja Hämeessä. Perjantain ohjelmassa oli myös Studia Generalia luento Turun yliopistossa (https://www.youtube.com/watch?v=uL7K-ms6ia4). Vielä ennen vuoden vaihdetta aion vierailla kaikissa muissakin Suomen maakunnissa.

Presidentin valtaa on siirtynyt Puolustusministerille

 

Usan puolustusministerin viimeinen vierailu Suomessa antaa viitteitä siitä Presidentille kuuluvaa ulkopoliittista valtaa on siirtynyt hallitukselle ja sitä myötä puolustusministeri Jussi Niinistölle. Tämä on huolestuttavaa nykyinen pata musta hallitus ja Siniset puolueena kansalta saatua mandaattia hallita tärkeitä ministerin virkoja ml. valtaansa kasvattanutta puolustusministeriötä.

 

Vallan siirtyminen on tarkoin harkittua Presidentti Niinistöltä ja tämä kehitys jatkuisi jos  Niinistö saisi mandaatin hallita vielä seuraavat kuusi vuotta.

 

Kuningas on kuollut – kauan eläköön kuningas!

 

  • alamaiset ovat eläneet turvassa hyvän johtajan varjosta, hyvä johtaja on taas ymmärtänyt oman jatkuvuuden varmuuden lähtevän tavasta huomioida kansa.

 

Thaimaan kuningas Bhumipol Adulyadej |1 kuoli hallittuaan tavallansa maatansa yli 70 vuotta. Kuningas oli etäinen, koska eihän kuninkaan sovi olla liian läheinen.  Hyvä kuningas on kaukaisesti läheinen, ikään kuin kansansa sielussa, mutta käytännössä koskematon. Tätä oli Thaimaan kuningas.

Presidentti on usein kansalaisen haavekuva paremmasta maailmasta

(Aika-ajoin media haluaa mitata presidenttiä kansalaiskyselyillä, niin nytkin ja tasavallan presidentti Sauli Niinistö sai korkeat arviot – arveltiin jopa paremmiksi kuin edellisen presidentin, Tarja Halosen. Vertailua ei kuitenkaan haluta, sillä presidentitkin ovat yksilöitä. Tässä Helsingin Sanomien kirjoitus viimeisestä mielipidetutkimuksesta ~ http://www.hs.fi/kotimaa/a1467426526683 - )

 

Suomi on kuin isännätön talo

Tällä hetkellä Suomessa on nähtävillä hyvin kaikkien niiden virheellisten poliittisten päätösten vaikutusten summa hyvin karsealla tavalla. Kaiken tämän kurjuuden kruunaa presidentin valtaoikeuksien täydellinen riisuminen. Suomesta puuttuu isännän ääni ja maan meno on muuttunut erilaisten etupiirien väliseksi nahisteluksi.

Uusi avoin kirje pääministeri Juha Sipilälle

Kirjoitin teille viimeksi 23.11.2015. Oikeastaan uutta kirjettä ei tarvittaisi, sillä kaikki oleellinen tuli tuossa edellisessä kirjeessä sanottua. Se kirvoitti monen suomalaisen antamaan minulle palautetta ja kiitosta siitä, että olin kirjoittanut heidänkin ajatuksiaan ulos.

http://marirantanen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/207079-avoin-kirje-paaministeri-juha-sipilalle

Kansalle valtaa

Seuraavassa esittelen omia toiveitani tasavallan presidentin valtaoikeuksista sekä kansalaisaloitteen kaltaisesta ideasta hallituksen kaatamiseksi äänestäjien niin vaatiessa. 

 

Onko edustuksellinen demokratia aikansa elänyt?

Tänä päivänä näyttää siltä, että Suomessa ei enää kukaan ota todellista johtajuutta. Talouskriisin runtelemassa maassa kaikki osapuolet riitelevät. Työnantajaleirissä halutaan työntekijöitten nöyrtyvän pakon edessä ja työntekijäpomot eivät halua kohdata vallitsevaa todellisuutta. Sisäinen devalvaatio on väkisinkin oven takana, valuutan devalvoiminen on enää historiaa. Minulle, minulle, kaikki minulle  -asenne on vallalla, entinen yhteisöllisyys on syvällä kadoksissa.

Presidentin valtaoikeudet

Politikot olivat kovalla tohinalla kaventamassa presidentin valtaoikeuksia.

Kyllähän niitä karsittiinkin, mutta näköjään suomalainen viranhaltija ei ihan marionetiksi suostu.

Kunniotuksella meidän presidenttejämme kohtaan.

Presidentti Niinistö on enemmän, kuin arvovaikuttaja, mitä roolia politikot presidentille osoittivat.

Onneksi!

Tarkoin pohditut lausunnot ja toimet ulkopolitiikssa ja toteamuksia hallitusten poukkoilevasta politiikasta.

Hänhän puu ihan tavallisen kansan suulla. Noinhan meistä suuri osa ajattelee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä