*

Hanna Sarkkinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Perhepalvelut

Lastensuojelun kriisi jatkuu

Helsingin Sanomissa 11.1 uutisoitiin aiheesta otsikolla ”Kuormitusta halutaan purkaa tiimityöllä”. Tiimityö onkin tärkeää ja vastuuta tiimissä voidaan jakaa. Mutta asiakasmääriin tiimityöllä ei ole suoraa vaikutusta.

Varsinaisena ongelmana ovat suuret asiakasmäärät. Joillain alueilla on asiakasmäärä lähennellyt 100 perhettä/työntekijä. On itsestään selvää, että suuri määrä uuvuttaa työntekijän. Laissa tulisikin jatkossa määritellä maksimiasiakasmäärä työntekijää kohden. Karkeasti arvioiden määrä voisi olla maksimissaan 30/työntekijä.

Terveyttä kustannustehokkaasti

Ihmisten sosiaali- ja terveyspalveluiden parantaminen ei välttämättä maksa paljoa – joskus se jopa säästää rahaa. Terveyttä voidaan tuottaa kustannustehokkaasti, kun panostetaan ongelmien ennaltaehkäisyyn ja matalan kynnyksen palveluihin. Myös Oulussa tulisi siirtää palveluiden painopistettä ennaltaehkäisyyn ja matalan kynnyksen palveluihin. Se vaatii panostuksia toisaalle, mutta säästää rahaa toisaalla.

Kuinkas sitten kävikään?

Olipa kerran Outokummun Perussuomalaisten valtuustoryhmä, joka esitti kaupunginvaltuutettu Jari Turpeisen ehdotuksella, että Outokummun perhepalveluihin lisättäisiin 40 000 euroa. 

Meillä on talousarviossa 2015 nostettu kodinulkopuolelle sijoitettujen lukumäärää 71 prosentilla (28 -> 48). Samaan aikaan euroja per asiakas on laskettu 43 prosenttia. Outokummussa lastensuojelun tarve on pysynyt korkealla.

Kuinkas sitten kävikään?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä