*

Hanna Sarkkinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Musiikki

Vasemmistoartistin kutsuminen esiintymään ysiluokkalaisille oli vikatikki

Toissapäivänä ensimmäinen helmikuuta meidänkin luokka vietiin oppituntien aikana Pakkahuoneelle kuuntelemaan Palefacen keikkaa, jonka Tampereen kaupunki on kustantanut. Paleface on julkisesti vasemmistoaktivisti ja hänen sanoituksissaan kehotetaan esimerkiksi hallituksen tappamista. 

 

Kuuntelemaan tätä keikkaa oli saatu noin tuhat ysiluokkalaista nuorta, joiden poliittinen mielipide on vasta muovautumassa. 

 

Miksi taiteilijat eivät sovi poliitikoiksi?

Katselin joulunpyhinä Ylen Areenasta U2-yhtyeen ”Innocence + Experience” -konserttia, joka oli taltioitu Pariisissa noin vuosi sitten tapahtuneen terrori-iskun jälkeen. Oli varmaan kova paikka astua tuhansien ihmisten eteen julistamaan rauhaa, rakkautta ja ”maailmankansalaisuutta” (Bonon käyttämä käsite) tilanteessa, jossa monikulttuurisuuden hedelmiä oli jouduttu keräämään ruumissäkkeihin yleisön kotikaupungissa.

Oi Saara Saara, miksi nauroit?

Mitään ei pitäisi juhlia ennen kuin lopputulos on selvillä. Britannian X Factor -kilpailun finaaliin edennyttä Saara Aaltoa juhlittiin ja hehkutettiin Helsingin Senaatintorilla viikko sitten tuhansien ihmisten ja ilotulitteiden voimalla.

Vähäinenkin munaus riittää yleensä pilaamaan menestyksen kuin menestyksen, mikäli se on tarpeeksi näyttävä ja tapahtuu ratkaisevalla hetkellä. Suomalaiset valitettavasti hervahtivat jälleen kerran slaavilaisperäiseen fiilistelyyn ja repivät peliverkkarinsa ennen ratkaisevaa finaalia ja äänestystä.

Naisten kulttuurivallankumous murskaa miesten sadut

Mielestäni on selvät viitteet siitä, että käynnissä on ollut jo vuosikymmenten ajan hyvin selvä kulttuurimurros, jossa naiset ottavat koko ajan suurempaa roolia eri kulttuurituotannoissa. On todella hienoa elää tunteellisena miehenä Suomessa aikakaudella, jolla naiset kertovat yhä useammin tunteistaan rehellisesti vailla pelkotiloja.

Musiikki - mitä se täällä tekee

Musiikki ei ole koskaan ollut yhtä merkityksetöntä kuin nykyään.

En puhu siitä, että musiikki olisi muuttunut jotenkin huonommaksi musiikkina. Sitä kuunnellaan enemmän kuin koskaan - tai ainakin se soi enemmän kuin koskaan - eikä sitä ole koskaan ollut yhtä paljon yhtä helposti saatavilla. Puhun musiikin yhteiskunnallisesta merkityksestä: sitä ei enää ole.

Helsinkiläinen UMO ja monipuolisen kulttuurin rahoitus Suomessa

Muutokset ravistelevat varsinkin kulttuurialaa ja sen rahoituksen perusteita. Talouselämä-lehti lähestyi asiaa listaamalla Suomen teatterit ja orkesterit (erityisesti VOS-rahoitusta saavat) tehokkuusmittareiden mukaan joulukuun numerossaan https://summa.talentum.fi/article/te/uutiset/sankarit-ja-kurjat/246376. Jutun pääviestinä oli käynnissä oleva teattereiden ja orkestereiden pudotuspeli. Koko kentän harventamisen arvioinnissa yksinä mittareina esitettiin mm.

Vastine Oskari Onnisen levyarvosteluun "Tiisu, Elämän koulu" HS 2.9.2015

Oskari Onninen, vapaa toimittaja, nuori mies, HS toimittaja ja kriitikko on kirjoittanut arvion  Tiisu nimisestä suomalaisesta nuoresta soitinyhtyeestä ja heidän debyyttialbumistaan.  Tekstinsä on purevaa, napakkaa ja osittain monitulkinnallista.  Ihan näppärää ja kelpo raapustusta sinänsä, mutta voi kuinka Oskari sortuukaan omiin nokkeluuksiinsa.

Suvivirsi ja laulunsanoitusten uskonvaraiset piirteet

Tiivistelmä

Suvivirren laulamista uskonnollisin perustein vaativat ovat epäjohdonmukaisia salliessaan muiden teististen ja ateististen laulunsanojen esittämisen kouluissa. Jos halutaan kieltää Suvivirren ja muiden uskonnollisiksi määriteltyjen laulujen esittäminen peruskoulussa, tulisi kieltää myös muiden uskonnollissävyisiä uskonvaraisia väitteitä sisältävien laulujen esittäminen.

LifeStyleBlogi - keski-ikäinen miessinkku ja nostalgia

YLE on lähettänyt vuosia ohjelmaa nimeltä Entisten nuorten sävellahja. Tarkoituksena lienee saavuttaa kuulijoiksi kaikki aikuiset kuulijat, sillä kaikki ovat entisiä nuoria, paitsi nykyiset nuoret, jotka eivät kuuntele Ylen ohjelmia.

Koska minulla on radio auki aina ja kaupallisia kanavia en jaksa kuunnella, kuuntelen ENS-ohjelmaa aika usein. Ohjelma lähetetään sopivasti lauantai-iltapäivisin, jolloin ainakaan minulla ei yleensä ole muuta tekemistä.

Viittä vaille vaalialbumi - kuule uusi tuotos

Pyrin parin viikon aikataululla kaiken muun kiireen keskellä toteuttamaan loppuun valimusiikkialbumin, jolla kustannetaan loppuosa vaalien mainonnastani ja kiertueestani. Musiikki on omaa tuotantoani.

Tässä sinulle ensimmäinen maistiainen levyltä, joka ei tule olemaan kovin pitkä, mutta ehdottomasti täynnä hyvää musiikkia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä