Hanna Sarkkinen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kriittinen ajattelu

Kuinka yhteiskunnasta tulisi kirjoittaa?

Vaikka olen täynnä kysymyksiä, silti maailma vastaa arvoituksilla.

Kun olin täynnä vastauksia, löytyi vastaavasti tästä mahtavasta monoliitista vahvistus niistä jokaiselle.

Välinpitämättömyyden iskiessä on tuo kaikki avaruus vain tyhjä pölyävä loputon mustuus, jota somistamaan on sijoitettu erinäisiä koristeellisia valoilmiöitä, joillain niistä kenties jotain suurempaakin merkitystä että on edes se mustuus mitä valojen keskellä ihmetellä, mutta toki tähänkin on vastarannan kiiskensä kääntäen asetelman päälaelleen ja ihailevat valoa keskellä loputonta pimeyttä. 

Ylen itsenäisyydestä

Pääministerin ja Ylen välisistä jännitteistä syntyneen kohun hieman tasaannuttua on mahdollista pohtia yleisradioyhtiön asemaa vähän yleisemmällä tasolla.

Ylen riippumattomuus on väistämättä suhteellista

Yle on julkisin varoin ylläpidetty ja kansalaisia tasapuolisesti palvelemaan tarkoitettu joukkotiedotusväline. Tehtäväänsä menestyksellä hoitaakseen yhtiön on voitava toimia itsenäisesti, ja sillä on oltava mahdollisuus paljastaa väärinkäytöksiä ja epäkohtia aina kun sellaisia ilmenee epäedulliseen valoon joutuvien tahojen asemasta ja vaikutusvallasta riippumatta.

Olenko tyhmä, koska olen uskova?

Sanotaan asia suoraan: Suomessa on yhä suositummaksi tullut ajatus pitää uskovaa ihmistä tyhmänä tai ainakin yksinkertaisena, ajattelultaan lapsen tasolla olevana ihmisenä. Tällöin ajatellaan, että uskovaiselta ihmiseltä puuttuu kokonaan kyky itsenäiseen, kriittiseen ajatteluun eikä korkeakoulutettu tai ”nykyaikainen” ihminen ei voi mielekkäästi uskoa mihinkään yliluonnolliseen tai korkeampaan voimaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä